Cena vody

JK Jaromír Kreml @jaromir.kreml před 3 roky27.10.2020 10:30:00
Cena vody

Mám určitou nejasnost ohledně ceny vody. Vím, že to je vcelku jednoduchá až triviální záležitost, ale dle mých poznatků a faktů z našich vyúčtování soudím, že nám je nesprávně účtovaná cena vody ... ...

Vím , že cena za kubík vody se vypočítá tak, že celkové náklady za vodu se podělí celkovou spotřebou vody, odečtenou na patě domu. Z toho myslím jasně vyplývá, že cenu vody fakticky a oficiálně stanovuje dodavatel vody, tedy vodárny.

V našem případě je tomu však jinak ... ... Nám cenu vody vypočtenou a stanovenou dodavatelem vody přepočítává naše účetní firma a to tím způsobem, že celkové náklady za vodu dělí "součtem náměrů vody v bj". A přesto, že k odečtům vody na podružných vodoměrech v bj dochází asi o týden až 10 dnů později, tak nám tuto celkovou cenu dělí nižší spotřebou vody - údajně tím součtem náměrů v bj.

Tím dochází k tomu, že je nám účtována jiná - vyšší cena za vodu, než za jakou ji oficiálně prodávají vodárny. Ty rozdíly jsou různé - od 3 až po 19 Kč za kubík ... ... Za rok 2019 to konkrétně dělá rozdíl ve výši 6,60 Kč a např. za rok 2017 - 9,40 Kč za kubík. Tím dochází k tomu, že je nám účtována i vyšší spotřeba vody, než je nám oficiálně účtována ve vyúčtováních. Rozdíl ve spotřebě vody byl za rok 2019 - téměř 95 kubíků vody a v roce 2017 - nám takto de facto vyúčtovali více o 180 kubíků vody !!!

Přitom pokud je mi známo, tak naše účetní firma nemá žádné právo nám tuto oficiálně stanovenou a účtovanou cenu za vodu vodárnami nějak přepočítávat !!!

A ty náměry na podružných vodoměrech v bj by měla používat pouze k tomu, aby na základě ceny stanovené dodavatelem vody vypočetla náklady určité konkrétní bj ?! Mám pravdu nebo se mýlím ???

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.