kondenzát v sousém odkouření

Rubriky:

Reklama
FW František Wich @frantisek.wich před 3 roky27.10.2020 19:56:00
kondenzát v sousém odkouření

mám v přízemním RD kondenzační kotel Protherm Panther Condens 12 KKO s dékou spalinové cesty cca 3m, dvě kolena v půdním prostoru, nad střechou délka cca 1 či 1,2 m. Prvníčást od kotle pr§měr 60/100, za koleny směr vzhůru pak 80/125. Bohužel zhotovitel stavby provedl odkouření způsobem, že použil AL systém (Regulus) pro turbokotle (vč. hlavice), pouze vnitřní trubku použil z PVC. Přesto revizní zpráva uvádí že spalinová cesta je vyhovující. Až následně mě informoval kominík, že podle něj je spalinová cesta z těchto důvodů nevyhovující. Problém je že meziprostorem mi stéká kondenzát vznikající v meziprostoru mezi trubkami (možná i dešťová voda) až do kotle. Problém se zatékáním jsem samozřejmě reklamoval.
Vlastní PVC vložka je po přegumičkování v pořádku (i po následné kontrole kamerou). Osobně se přikláním k názoru, že pravdu má kominík, nikoliv autor revizní zprávy na spalinovou cestu. Problém je, že reklamovaný problém zhotovitel stavby přes mé opakované žádosti neřeší (a nikdo ho k takové nápravě stavu téměř jistě nepřinutí) a já např. za poslední výměnu ventilátoru (zřejmě vodou poškozeného) již dal skoro 6 tisíc. Dalších případných 10 - 12 tisíc (?) za výměnu celého odkouření se mi nechce dál platit, takže zvažuji jak problé řešit. Vzhledem k tomu, že voda zatékala i v době, kdy byl kotel několik dní mimo provoz a ani nepršelo, domnívám se, že jde o kondenzát vznikající na vnitřní stěně vnější AL trouby. Zvažuji jednoduchou a levnější možnost nápravy tím, že bych provedl vnější izolaci odkouření - hlavně v části nad střechou. Jaký způsob by byl nejlepší? Je možné a vhodné vyměnit i hlavici? Dotaz pokládám s vědomím, že tento způsob řešení nejspíš nevyřeší skutečnost, že spalinová cesta zůstane nevyhovující.
Předem děkuji za jakoukoliv radu.
f.wich

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

12 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.