Rekonstrukce staré prkenné podlahy

Reklama
JB Jaroslav Behenský @jaroslav.behensky před 3 roky31.10.2020 22:23:00
Rekonstrukce staré prkenné podlahy

Dobrý den.
Chystám se rekonstruovat velmi starou prkennou podlahu v patře na trámovém stropě. Podlaha vrže a je prohnutá téměř o 7 cm. Přízemí je obývané, vytápěné. Současná skladba shora je: pochozí prkna 3cm, polštáře 12x12 v rozestupech 90cm. Pod a mezi polštáři klasika, škvára, zemina, stavení bordel. Místy je ale násypu téměř 40cm. Pod zásypem je záklop, nosné trámy, podbití, strop.

Rekonstrukce má několik omezení. Jednak finanční možnosti, druhak polohu nemovitosti. Dům stojí v historickém centru města, je tu velký problém s jakýmkoli větším navážením a odvážením materiálu.

Moje vize je taková, že starý zásyp vyhážu až na záklop, zkontroluji trámy (už jsem dělal sondy kamerou, měli by být OK), položím geotextilii, nerovnost podlahy vyrovnám liaporem frakce 1-4 do výšky 20cm, na to uložím polštáře z nových hranolů 12x20, přesně na místo těch původních. Mezi polštáře dám vatu nebo lněnou izolaci a pochozí prkna položím zpět. Přebrousím, nalakuji atd. Samozřejmostí je dilatace od stěn.

Zajímá mě, zda taková skladba podlahy může fungovat. Tepelné a zvukové izolační vlastnosti není nutno nějak hrotit. Mám jen obavy jak se bude chovat ten liapor když bude jen pod polštáři. Zda se polštáře nebudou do něho "bořit" a podlaha se nebude propadat? Názory?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

20 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.