Izolace kamenného zdiva ve svahu

Reklama
PS Petr Spatzierer @petr.spatzierer029 před 3 roky03.11.2020 19:25:00
Izolace kamenného zdiva ve svahu

Dobrý den všem,
předem se omlouvám, že pravděpodobně budu opakovat dotaz, který tu pravděpodobně někde mezi tisíci dotazy je. Nemám sílu, procházet x stovek stránek, abych případně našel to co se týká mého problému.
Mám asi 120 let starý dům, který je ve svahu. Pod obytnou částí byly dříve chlévy, nyní je toto předěláno na garáž. Severní strana garáže je komplet pod zemí. Tedy podlaha je cca 2,5 metru pod terénem. Zdivo je kamenné jak se dřív dělávalo. Izolace tedy není nikde žádná. Po vnitřní rekonstrukci na vnitřní straně zdiva jsou mokré skvrny. Vlhkost je schopná dokonce jít stropem, který je klenutý a objevit se např. uprostřed garáže. Rád bych tedy severní stranu odizoloval. Osobně si nejsem jistý, zda je možné vykopat 2,5 m hlubokou díru podél zdiva, abych se dostal k základům. Žádná technika se na to místo nedostane, tedy jedině ruční práce. Jak pak postupovat při izolaci? Pomohlo by izolování alespoň 1,5 do hloubky? Stačila by pouze nopovka s drenážní trubkou nebo by bylo lepší izolovat stěnu ipou? A asi nejdůležitější dotaz...mnohdy jsem slyšel, že staré kamenné zdivo, které nebylo stavěné nějakým pojivem jako je malta či cokoliv jiného, drží při sobě právě díky vlhku a pokud by se zeď odvlhčila, mohla by proschnout a začít praskat, jelikož by materiál mezi kameny vysychal a drolil se. Co je na tom pravdy?
Děkuji za rady a případně postup jak se vlhkosti ve zdi zbavit.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

5 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.