Těžká kamna v Crawl space

Rubriky:

Reklama
FZ František Zapletal @frantisek.zapletal640 před 3 roky03.11.2020 19:48:00
Těžká kamna v Crawl space

Dobrý den, plánujeme postavit dřevostavbu 150m2 systémem two by four založenou na zemních vrutech. Bude se jednat o pasivní dřevostavbu. Po několika několika týdnech studování různých typů vytápění jsem se rozhodl pro těžká mastková kamna. Kamna pro mne jsou ideálním řešením. Má to však jeden háček. A to je hmotnost kamen, která je 1600kg s požadavkem na stavbu pouze na armovaný beton. Moje velmi jednoduchá představa je ta, že prostě pod domem vybetonuji betonový základ pouze pod kamna do výšky čisté podlahy (rozměry 990 x 530 mm), celou betonovou patku po obvodu zatáhnu hydroizolací a obložím EPS. Kolem patky již vybuduji základový rošt z KVH izolovaný minerální izolací. Samozřejmě dodržím požadavek vzduchotěsnosti nalepením parobrzdy z OSB na EPS. Prosím o Váš názor (nikoli lynč ). Bylo by to proveditelné a funkční řešení? Děkuji

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.