Střecha na stodole - pálené standardky - nutný hřebenový pás ?

Rubriky:

Reklama
BB Bohumil Bartuněk @bohumil.bartunek před 3 roky05.11.2020 10:58:00
Střecha na stodole - pálené standardky - nutný hřebenový pás ?

Dobrý den, chystám se na celkovou opravu střechy na jedné větší stodole - pár krokví vyměnit, veškeré laťování bude nové a odstraní se stávající cementové tašky (rozpadají se) + na maltu dané hřebenáče a valbová nároží, po přelaťování jako nová krytina budou starší pálené Standard tašky ..... a řeším, zda pod hřebenáče (vč. nároží), které budou příchytkami kotveny k latím je nutné dávat hřebenový pás.
Nejde mi o to těch 60 Kč/metr ušetřit (stodola je 50metrů, na obou stranách valby), ale zda je při nedávání hřebenového pásu riziko zafouknutí deště do malých mezer problémem a zda provětrávání těmi nevelkými mezerami nebude spíše přínosem pro životnost hřebenové a nárožní latě .... Co Vy na to?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.