Je taková vlhkost v přístavbě normální?

Rubriky:

Reklama
PR Petr Risadek @petr.risadek před 3 roky06.11.2020 08:48:00
Je taková vlhkost v přístavbě normální?

Dobrý den,
před rokem jsme dostavěli na domě nové patro (Ytong Lambda, betonový věnec v podlaze i na stropě), podlahy původní, čili bez zdroje vlhkosti. Poslední omítky se dokončily cca v prosinci/lednu (10-11 měsíců zpět), přičemž při jejich realizaci se nevětralo, neboť ještě nebyla okna a otvory zakrýval igelit.
Dnes je v domě poměrně vysoká vlhkost - digitální vlhkoměr ukazuje 70-80, klasický max. 72. Ráno jsou hodně orosená okna, a to i rámy, prakticky po celé délce - ale protože jde o hliníková okna a teplota v domě je kolem 17-19 stupňů, přičítám to tomu. Po vyvětrání se vlhkost velmi rychle vrací (do půl hodiny cca). Větráme několikrát denně.
Nicméně, je možné, že je to zatím stále vysychání? na domě je obrácená plochá střecha (hydroizolace pod vrstvou XPS) a já se samozřejmě děsím, jestli někde neteče do zdí, ačkoli samozřejmě pod sádrošem je parozábrana a nikde fleky na zdech ani stropě nejsou. Navíc izolace na střeše je údajně (dle firmy) přetažená až přes atiky.
Děkuji moc

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

19 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.