Dobrý den,
chci poprosit o radu. Teď budu zateplovat strop jednoho pokoje na našem statku, půda nevytápěná (možná časem cca za 5 - 10 let), příští rok tam udělám studené skladovací pokoje z SDK. Stavba stará přes 200let.
Současná skladba:
- obvodové zdi kotovice 60 - 100 cm, záleží kde (některé ze spodu vlhnou, příští rok budu chemicky izolovat)
- z vrchu: mazanica 10cm, desky, trámy cca 20cm (mezera mezi trámy 1m), desky, a omítka na rákosu
Můj plán:
- vyberu mazaninu, shodím desky a vyčistím
- natřu trámy a desky přípravkem proti houbě a škůdcům do dřeva (natřít nebo nastříkat postřikovačem?)
- parozábrana do vaničky mezi trámy a zdi, k trámům přilištuju a ke stěně přilepím nějakou lepící pěnou (nevím zatím jakou), tady mám dilema jestli nehodit místo toho chytrou parobrzdu i přes trámi např. ISOVER Vario a vyhnout se tím lištování na ty trámy
- skelná vata mezi trámy 20cm
- rošt z 120mmx50mm fošen na výšku po 60 cm
- mezi rošt skelná vata 10cm
- mirelon na rošt
- záklop OSB 18mm - 22mm (ale radši bych nějakou paropropustnou variantu, tady taky prosím o radu), nevím jestli až ke stěně nebo dát mezeru, ale nechci aby tam lezli myši
- časem kročejová izolace 20 - 40mm a přes to opět záklop, nápad? by bylo super něco paropropustného...
moc děkuji za případné rady, upozornění co je špatně, nejasnosti rád doplním
Realizace:
- 2x nástřik lignofixem
- naspod polystyren 1cm kvůli hřebíkům
- parotěsná folie (obyčejná) přes trámy, spoje pečlivě prolepené na rovné ploše
- vata mezi trámy (20cm) KNAUF NATUROLL PRO 0,039 W/m.K
- prozatím i přes trámy 20 cm, bude následovat rošt z 120x50 fošen natřených lignofixem po 60 cm, mezi tím 20cm vaty a na to záklop z OSB mezi tím 20cm vaty, tam kde bude parotěs provrtán bude nalepím na něj šroubotěsnou pásku
U mě je ten beton složen vlastně z toho co bylo nad záklopem z prken. Byla tam lepenka a na ní cca 5cm beton. potěru v…
před 2 roky
Dobrý den, díky za komentář. Chci jen prostor izolovat aby podlaha nebyla studená. Potom zaklopit OSB. Tím betonem už…
před 2 roky
Jestli chcete izolovat jen prostor mezi trámy, tak to zrovna dělám i já .. i když velmi prasácky: horní záklop pryč,…
před 2 roky
16 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení