Cyklování kotle Protherm 30 KLO

Cyklování kotle Protherm 30 KLO

Dobrý den,

chtěl bych se zeptat na můj problém. Mám plynový kotel Protherm 30 KLO o výkonu 18 - 24kW (cca). Na okruhu mám zapojené oběhové čerpadlo na prostřední výkonnostní stupeň. Kotel je nastaven na nižší výkonnostní stupeň. Kotel je bez ekvitermní regulace. Tlak vody kolísá mezi 1,5 - 1,8 baru. Topná voda ohřívá také externí zásobník TUV. Kotel se po sepnutí pokojového termostatu rozběhne a topí, po dosažení nastavené teploty na termostatu kotle (cca 60°C) se vypne a čeká na opětovné sepnutí. Práve toto čekání je dle mého příliš krátké, vypozoroval jsem, že kotel poté cca 1,5min čeká a pak 1,5min topí. Takhle se cykluje pořád dokud se nevypne pokojový termostat. Všechny radiátory jsou horké jak mají být. Nevíte, jak nastavit aby to čekání na znovusepnutí bylo delší? Takhle se vypne při 60°C a znova zapne při cca 50°C. Vždyť by se znovu mohl zapnout třeba při 40°C.
Ještě upozorním, že máme tak z poloviny v rozvodech ještě litinové trubky a máme tvrdou vodu.

Díky za názory a s pozdravem Nedbal

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

17 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.