Zvláštní zápach v nových koupelnách

Rubriky:

Reklama
AK Ales Kr @ales.kr před 3 roky11.11.2020 21:48:00
Zvláštní zápach v nových koupelnách

Dobrý den všem,

chtěl bych Vás poprosit o radu. Přistavovali jsme nedávno k našemu cihlovému domu dřevostavbu.

V novostavbě máme dvě koupelny:
- přízemí (WC, dvojumyvadlo, vana a walk-in sprchový kout s odtokovým žlabem).
- v patře (umyvadlo, WC)

Poslední cca měsíc cítíme v koupelnách zvláštní zápach, nelze moc identifikovat, nepřijde nám to úplně jako zápach kanalizace, ale těžko říct... Takový těžký vzduch, někdy s kyselým zápachem, který nedokážeme k ničemu přirovnat. Nahoře, kde je jen záchod nám to připadá malinko jiný zápach než dole, kde je i vana a sprcháč.

V horní koupelně jsme vypozorovali, že to nejde z umyvadla, ani z WC mísy s vodou, ale prostě z vnitřku záchodu kde je to napojení na kanalizaci, když sundám tlačítka splachování, tak i tam. Oba záchody jsou Geberit ve stěně.

V dolní koupelně to začalo později, přijde nám to jako jiný zápach. Původně jsme mysleli, že to je z toho odtokového žlabu, když se spláchne, pustí voda atd, tak tam evidentně vzniká podtlak. Dnes jsem čuchl k tomu dolnímu záchodu a vypadá to, že to jako nahoře jde nakonec ze zdola té mísy (jak jsou ty šrouby).

Občas to den nesmrdí, pak opět začne. Jak kdyby to mělo spojitost s tlakem. Řešili jsme s instalatérem co to dělal, nicméně neví si moc rady. V původním domu žádný problém nemáme.

Jinak odvětrávání kanalizace je vyvedené na střechu.

Chtěl bych moc poprosit, zda nemáte někdo zkušenosti a nápad, kde by mohl být problém. I když chápu, že takto na dálku je to dost složité.

Předem všem moc děkuji za vaše odpovědi a postřehy.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

6 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.