Častý zapínání

Častý zapínání

Dobrý den jsem už trošku zoufalej . Bydlím v cinžovním byte s 50let byt ma 52m. Mam kotel Viadrus K4 prútokový a termostat honeywell y87rfc2074 s funkcí TPI . Můj problém je v mistnosti mam 16 C zvýšim na 22C . A ted do doby nez radiatory mam teplé tak kotel šlape jak má. Ale po té co radiatory jsou horké tak kotel zapíná a vypiná cca 30 sec . Po té když v mistnosti mam 22C tak kotel se mi spouští každych 8 min na cca 2min. A na termostatu stále svítí plamínek.Za celý den mi plamínek nezhasl až když jsem nastavil min na 21C .Jediný + je že co se týče komfortu že teplota nespadne ani o 0.5C ale zase na druhou stranu tímto častým spinanim se bojim aby mi brzo plynovy kotel neodesel . Zpátečka je horká možná až vařící. Je to nově udělaný byt . Chybu kterou jsem udělal je že zapojeni radiatoru mi délal jeden plynař a servis mi délá druhý plynař. A furt posloucham servisak tvrdí že rozvody nejsou dobre udělaný plynař zas že servisak nenastavil spravné kotel. Napadla me jedna vec jestli třeba neni zbytecně vysoký vykon na kotli . Ted mam momentalně 12kw.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

71 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.