Kotel Therm 12 tcxle 1997 - test funkčnosti náhradního kotle

Rubriky:

Kotel Therm 12 tcxle 1997 - test funkčnosti náhradního kotle

Dobrý den, právě jsem se zaregistroval a prosím odborníky o radu. Na chalupě na Moravě máme uvedený turbo kotel. Na chalupu jezdíme z Čech a zatápíme předem přes GSM. Nechci měnit za moderní kotel, proto jsem pořídil 2 téměř identické údajně funkční kotle na ND, leží mi na stole v garáži. Zatím mám vyzkoušené čerpadlo, běží (mám spojené vodiče, které vedly k pokojovému termostatu. Ventilátor zatím ne. Předpokládám, že musí být sepnutá průtoková pojistka.
Poradíte, kde je a průtoková pojistka a jak ji překlenout?
Nebo mohu vyndat konektor z ŘJ a do kontaktů pustit 230 V? Ani nevím, jaké napětí je na svorkách ventilátoru. Na kotli, který mám v provozu bez chyby, nechci šťourat.
Můžete ještě poradit, jak dále zkoušet na demontovaných kotlích další jeho komponenty?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

19 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.