Podlaha v podkroví

Reklama
PN Pavel Nový @pavel.novy536 před 3 roky17.11.2020 20:07:00
Podlaha v podkroví

Dobrý den,
prosím o radu jakou skladbu podlahy použít v místnosti cca 15m2 v podkroví rodinného domu starého cca 100 let, který byl v 50. letech rekonstruován a zvýšen o patro.
Stávající podlaha viz foto: dřevěné trámy (20x14 cm - jsou v pořádku) rozteč 100 cm, záklop nesámovaná prkna přes sebe 2 vrstvy (tloušťka prken 24 mm), horní strana prken hoblovaná, prkna jsou OK. Podlaha je rovná - do 1 mm, je ve váze. Původně na prknech byl nekvalitní popraskaný a propadlý beton cca 7 - 8 cm, ten jsem vyboural a vyvozil.
Rád bych použil suchou technologii. Místnost pod je vytápěná, neřeším tedy tepelnou izolaci. Vzhledem k tomu, že se jedná o rodinný dům, primárně neřeším kročejovou izolaci, ale nebráním se jí.
Zvažuji následující postup: liapor jemná frakce mezi horní vrstvu nesámovaných prken - dorovnat s jejich horní hranou. Na vzniklou rovinu 40 mm kročejová izolace pro lehké podlahy (ISOVER T-P 40). Následně křížem 2 vrstvy OSB desek P-D 18 mm vzájemně slepené a prošroubované.
Prosím o zpětnou vazbu, zda je tato skladba v pořádku, případně o alternativní řešení. Podlahu budu pokládat sám, jde mi tedy o snadnost provedení, ale současně i rozumné náklady.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.