H4EKO-D s akumulací ne

Reklama
LP Libor Píška @libor.piska979 před 3 roky19.11.2020 09:09:00
H4EKO-D s akumulací ne

Chci se podělit o zkušenosti s dřevokotlem OPOP H4EKO-D. Po dosloužení kotle H418 jsem vybíral nástupce a volba padla na H4EKO-D ve verzi 16kW. Rozhodovaly především rozměry kotle a také, že splňuje všechny parametry pro ekologickou kotelnu. Nová instalace je provedena včetně akumulačních nádrží. U kotle vše funguje dobře, až na omezení výstupní kotlové teploty na 80°C. Při použité plynulé regulaci otáček ventilátor a nastavení PID regulace to znamená, že výstupní kotlová teplota se motá někde kolem 70°C. Regulace kotle začíná snižovat výkon kotle hluboko pod 70°C a na 80°C vy vypnul ventilátor úplně.
To vás donutí snížit hlídanou teplotu vratu pod 60°C. Týdenní nepříjemný boj s OPOP, aby mi zvýšili omezení nastavení výstupní kotlové teploty, abych mohl kotel provozovat na vyšší teplotě, byl neúspěšný. Nízká teplota kotle vadí jak pro samotný provoz a životnost kotle, tak snižuje využití akumulační nádrže, protože ji nemůžu nabít v rozumném čase na vyšší teplotu, než 70°C. Závěr pro ty, co se rozhodují: Nekupujte si H4EKO-D do systému s akumulační nádrží! A to by měla být každá instalace s dřevokotlem.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

60 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.