jaké trubky do podlahového topení?

Rubriky:

Reklama
Jiří Šimeček @jiri.simecek před 3 roky19.11.2020 16:47:00
jaké trubky do podlahového topení?

Na stránkách firmy REVEL:
"Přestože u mnoha firem je to zcela běžná praxe, nedoporučujeme využívání metaloplastických trubek PEX-AL-PEX (případně PERT-AL-PERT či jejich kombinací) pro účely přímého zalití do betonu nebo přímého zazdění do stěn bez ochranných návleků. Materiál není pro tyto účely konstruován a vlivem vnitřních sil vyvozených pevným sevřením povrchu trubky a nedovoleným namáháním (trubka se snaží podobně jako PEX rozšířit svou stěnu a tedy jednotlivé vrstvy kompozitu odlepit jeden od druhého) vznikají mikrotrhliny kolmé na hliníkovou vložku. K destrukci trubky postačí, když porucha dosáhne hliníkového jádra, tedy okamžik, kdy prasklina nabude délky PEXu jedné vrstvy, tedy asi 0,77mm (po odečtu hliníku a lepidla), což není mnoho. Jednoduše by se dalo konstatovat, že každá zahradní hadice je k účelu přímého zalití do betonu vhodnějším materiálem než metaloplast. Dodnes sloužící amatérské realizace podlahových topení z dob socialismu jsou toho důkazem."

Přitom i většina velkých firem dělá trubky PEX-AL-PEX. Co si o tom myslíte?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.