Změna tarifu z D25d na D57d

Rubriky:

Reklama
HS Honza Strnad @honza.strnad před 3 roky24.11.2020 10:52:00
Změna tarifu z D25d na D57d

Dobrý den,

zajímalo by mě, co obnáší změna tarifu z D25d na D57d?

V domě je momentálně D25d na bojler a jelikož topím elektřinou, tak bych chtěl tarif D57d, protože na topení je vyšší sazba celkem vražda (5 Kč / kwh).

Revizák mi ale řekl, že pokud jsou přímotopy přenosné, tak mi ČEZ sazbu nedá. Požádal jsem si tedy o změnu tarifu a v protokolu pro revizáka opravdu je o tom zmínka. V jiném vláknu jsem zde četl, že snad dle EU už přímotop na zeď musí mít termostat a digitální displej, jinak revizi nedostane? Jak je to? Někde mám olejové radiatory - na ty se to nezvztahuje?

Dále by mě zajímalo, na co přijde úprava okruhu pro nové HDO, abych získal tarif? Jedno HDO na 8h už do domu zavedené mám - bojler. Jak jsem pochopil, tak budu muset vytvořit samostatný okruh pro další HDO s 20h nízkou sazbou, kam připojím topidla. Na kolik Kč to cca přijde? Jedná se o malý domek, 3 místnosti. Neměli byste tip na nějakého elektrikáře z Prahy / středních Čech, který by to mohl realizovat? Ten můj je do konce roku zasekaný :(

Jak to celé to nejrychleji zvládnout? Potřebuji k tomu sehnat i závěsné přímotopy, když olejový radiátor funguje lépe, akorát má kolečka?

Díky.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

4 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.