Termostat Fenix TFT Wifi - regulaceDobrý den všem,
obracím se na Vás s prosbou ohledně rady k termostatu TFT Wifi. Pro upřesnění situace mám toto řešení:
V podlaze odporové dráty Fenix od developera osazená regulace pomocí VTM3000. Z důvodu instalovaného výkonu topění 1900W byl použit pro spínaní externí stykač který je ovládaný spínanou fází od termostatu. Důvod výměny VTM3000 za TFT Wifi byla možnost vzdáleného ovládání když nejsme doma ( jedná se o obývací pokoj a kuchyni ).
A teď k mým otázkám:
1)Při sepnutí implsu a zapnutí termostatu ukazuje teplotu okolí ( vnitřní čislo ) relativně správně +/- 0,3 stupně oproti teploměrům co mám položené vedle. Z tohoto pohledu jsem oproti VTM3000 spokojený jelikož ten po zapnutí ukáže okolo 19 stupňů ikdyž je v místnosti třeba 22 stupňů a oostupem času se na tuto teplotu termostat dostane ( řadově cca 30 minut ). Všiml jsem si ale toho, že při zapnutí TFT Wifi ,,správná" teplota roste klidně i o 1,5 stupně nahoru nesmyslně ( v místnosti 22,5 a na LCD termostatu 23,9 ) a pak zase začne klesat dolů. Tato křivka nahoru a pak zase dolů trvá přibližne 40 minut. Dělá to pokaždé. Je tento stav u tohoto modelu normální? Nedělá to LCD panel termostatu že by ohříval čidlo?
PS:Režim termostatu je ZAP/VYP
2) Mám nastaveno omezení podlahy na 27 stupňů ( vinyl lepený ) a po výměně VTM3000 za TFT Wifi je to v noci peklo. Termostat dojede na 27 v podlaze a pak vypne, což je v pořádku, ale sonda v podlaze lítá teplotou 27 - 26,9 - 27 - 26,9 tak několik minut dokola takže stykač v rozvaděči si neustále vesele cvaká a jelikož je rozvaděč v příčce do ložnice = dost obtěžující hluk v noci. Lze s tím něco udělat aby hystereze na podlahu byla větší než 0,1 stupně? Toto se s VTM3000 nedělo, přijde mi že VTM3000 se tak často k 27 stupňům v podlaze nedostalo. Nyní ověřuji povrch podlahy teploměrem a na povrchu mám 26,2-27,6 stupně ( různá místa v místnosti ) když je dle termostatu podlaha na 27 stupních.
3) Má cenu investovat do SSR do rozvaděče? Potřeboval bych tedy 1x3P a 1x1P. Nebude problém s chlazením těchto relé? Jestli si dobře pamatuji od developera, tak mám mít instalovano v podlahách celkem okolo 7kW. Byt je 80m2.
Omlouvám se za slohovku a děkuji moc všem za tipy či rady.