Radiátor v paneláku - prosakuje kolem odvzdušňovacího ventiluDobrý den, prosakuje mi topení kolem matky u odvzdušňovacího ventilu, instalatér přijde nejdřív po Novém roce, proto prosím o radu, jelikož to budu muset zkusit vyřešit nějak sám. Panelák je z roku 2009. Dole na šroubení jsou pod kovovým víčkem uzávěry (tedy alespoň předpokládám, že jsou to uzávěry) na inbus. Zavřel jsem oba, zavřel jsem také všechny uzávěry vody a topení do bytu, ale voda pořád prosakuje, což je důvod proč se bojím matku povolit, abych se nevytopil. V tomto zavřeném stavu při povolení odvzdušňovacího šroubu vždy teče nejdřív malý proud, po pár sekundách začne jen pokapávat. Při opětovném dotažení (a malé prodlevě) a znovu povolení zase teče silněji, po sekundě/dvou zase jen kape. Zkoušel jsem vše dotáhnout, tedy odvzdušňovák i matku, ale i po dotažení všeho to pod matkou pořád prosakuje. Pro úplnost dodávám, že v bytě ani stupačkách zřejmě není vypouštěcí ventil na vypuštění soustavy. Přikládám fotky topení, detail inkriminované matky a šroubení. Prosím o radu s dalším postupem. Co takhle koupit celý kus (matka s odvzdušňovacím ventilem), vše zavřít a zkusit vyměnit? Myslíte, že při zavřeném přívodu do bytu a uzávěrů na šroubení na konkrétním radiátoru může vody vytéct hodně? Nevíte, jaké je případně pod matkou těsnění?