Vykony a spotreba tepelnych cerpadel

Reklama
JP Jaroslav Pan @jaroslav.pan před 3 roky01.12.2020 19:57:00
Vykony a spotreba tepelnych cerpadel

Poridil jsem tepelne cerpadlo Tng air HE1500Si 19kW. Kdyz jsem zkusil vytapet na 55C mel jsem spotrebu kolem 100kWh denne mezitim byly trochu mrazy a tak i se snizenim teploty na 50 se stale pohybuji kolem stejne spotreby.. K tomuto cerpadlu mam o jeho vykonu informace z materialu zde https://www.zatopime.cz/wp-content/uploa…

V podstate je tam udaj ze cerpadlo pri teplote okoli -7 a teplote topne vody 35 ma vykon 11kw. Z toho usuzuji, ze nejvetsi roli ve spotrebe a vykonu TC hraje rozdil teploty okoli a topne vody. Tento rozdil z dokumentace je 42C. Ja ale provozuji TC v teplote okoli 0 a teplote vody 50C.

Jsou tepelna cerpadla pri rozdilu teplot 50C obecne neefektivni? Kdyz jsem srovnaval s NIBE zde https://www.nibe.cz/ke-stazeni/category/… tak jejich 20kW jednotka ma dle grafu pri teplote vody 55C a vzduchu 0 stale 16kw?
Mate nekdo zkusenosti s TC od TnG?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

61 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.