Záhada s radiátorem

Záhada s radiátorem

Chtěl bych poprosit, jestli by vás někoho nenapadlo, v čem by mohl být problém. V bytě máme topení ve dvou větvích. Jedna funguje bez problému. Na druhé je radiátor v koupelně se samoodvzdušňovacím ventilem a radiátor v pokoji s manuálním odvzdušňováním. Ani jeden nehřeje a nejsou ani teplé přívodní trubky. Zkusil jsem odvzdušnit radiátor v pokoji, teče hned voda. Nechal jsem ji upustit asi 2 litry a oba radiátory se zahřály. Hned po zastavení odpuštění ale zase vychladnou. Zkoušel jsem jestli funguje regulační ventil a ano, pokud ho zavřu, voda tekoucí z odvzdušňovacího ventilu téct přestane. Zkoušel jsem při odpouštění vody zavřít dole na radiátoru přívod pak zpátečku, voda vždy teče, zahřeje se jen ta otevřená trubka, teprve pokud je zavřený přívod i zpátečka, odpouštěná voda téct přestane. Takže když to shrnu, zdá se mi, že odvzdušněné topení je, ventil je ok, přívod i zpátečka také. A přesto ta mrcha netopí. A radiátorem to také nebude, protože tak jak chladne nebo se zahřívá ten v pokoji, na kterém dělám popsané pokusy, chladne nebo se zahřívá i ten v koupelně. Jediné co mne napadá, jestli nemá být nějak vyladěné utažení přívodu a zpátečky - standardně mám oboje otevřené naplno.
Moc děluji za jakýkoli tip, co s tím.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.