Teplovodní vytápění malá účinnostDobrý den, chci se zeptat,
Mám podlahové topení, plocha cca 160 m2 a zdivo Ytong tl. 300 mm (budu zateplovat, zatím nezatepleno). Kotel Baxi NUVOLA DUO-TEC+ 24 - ERP 3,4 - 24 kW. Mám 7 termostatů (ve funkci je zatím jen jeden v obýváku), a z každého termostatu vyvedený káblík do technické místnosti k rozvaděči, kde budou osazeny servopohony. Na tento rozdělovač je napojeno i vedení k žebříku v koupelně a ke 2 radiátorům do Garáže.
Chtěl bych se zeptat na pár věcí:
1. Na kolik můžu nastavit teplotu přímo na kotli? Nerad bych nastavil zase nějak moc, abych nezničil podlahové topení, nebo podlahu (lepený vinyl). Připadá mi, že se mi nedaří některé místnosti vůbec vytopit (ložnice, dětské pokoje).
2. Je nějaká možnost, že by ty radiátory v garáži vůbec k něčemu byli? Vypadá to, že radiátor stejně neudělá větší teplotu, než bude v podlahovce, takže max 27°C v radiátorech, to tam vůbec nemusely být.
3. Stejně tak se žebříkem v koupelně. Maximálně dosáhnu toho, že je na dotek trochu teplý.
4. Průtok na hlavicích, daří se mi i při úplném povolení dosáhnout průtoku max. 2 l/min. Jak udělat, aby se průtok zvětšil? Pomohlo by potom zvětšení průtoku, aby bylo v domě tepleji?
Moc tomu nerozumím, proto jsem důvěřoval topenáři. Kdybych věděl, že ten účinek bude tak malý, asi bych trval na žebříku v koupelně na elektriku a radiátory bych do garáže vůbec nedával.
Příští týden mi přijde zapojovat řídící jednotku k rozdělovači, abych mohl používat všechny termostaty tak se osobně na vše zeptám, jen bych rád za případné postřehy i zde, abych byl trochu připraven.
Děkuji, přeji všem hezký den.