Zápach v nových koupelnách z vnitřku novostavby dřevostavby

Rubriky:

Reklama
AK Ales Kr @ales.kr před 3 roky07.12.2020 21:11:00
Zápach v nových koupelnách z vnitřku novostavby dřevostavby

Dobrý den všem,

obracím se na Vás s velkou prosbou o pomoc. Už popravdě nevím, kam jinam se obrátit.

Nedávno jsme dokončili patrovou přístavbu formou dřevostavby (difuzně uzavřenou) k cihlovému rodinnému domu. Takřka od počátku máme problém se zápachem v nových koupelnách.

Původně jsme mysleli, že jde zápach z kanalizace, nicméně to na kanalizaci nevypadá.

V dolní koupelně je cítit takový těžší vzduch, v horní naopak takový sladší, až chemický.

Po nějaké době jsme zjistili, že zápach vychází z vnitřku záchodu. Instalatér sundal záchody a zápach opravdu vycházel z díry ze zdi, jak nahoře, tak dole. Nahoře zápach vycházel i z tlačítka závěsného Geberitu. Zasilikonoval díry ze zdi, nicméně si zápach našel jinou cestu - vypínače, zásuvky… Při sundání záchodu v dolní koupelně ještě dával kameru, nevypadalo to, že by odpad někde tekl. Evidentně to jde útrobami dřevostavby.

Zjistili jsme, že zápach není stále, nejvíce třeba když se větrá, vzniká průvan, který evidentně tlačí ze stěn dřevostavby ten zápach do místnosti.


Vše jsme reklamovali developera, nicméně sám si již neví rady. Na dolním by to prý mohla být IPA, která je kouskem pod Geberitem, na horním možná prý plastové trubky odpadu, které jsou spojené s tím Geberitem a vedou na komínek nahoru.

Napadá někoho z Vás, kde by mohl být problém? Trávím již několik týdnu různě po fórech, hledám možné příčiny… Co by to mohlo být a vůbec proč se to děje. Zdá se mi, že zápach je možná i cítit v dětském pokoji vedle horního záchodu.

Bude všem moc vděčný za jakoukoliv radu a pomoc!

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

6 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.