názor na krov

Rubriky:

Reklama
PH petr hozda @petr.hozda před 3 roky18.12.2020 18:32:00
názor na krov

dobrý podvečer,
mám prosbu ohledně vrcholové vaznice/kleštin.
jedná se o bungalov zdivo 44cm,věnec 21x25na výšku,beton domácí 3:1,
výztuž věnce spodní roxor 2x12mm,horní 2x10mm
na věnci jsou stropní trámy 14x20cm,kotvena jen středová řada stropních trámů do věnce závitová tyč na kotvu.krajové řady stropáku spojeny k té prostřední kramlema.Krov má 24stupňů a 4 podpěrné sloupy středové vaznice jsou na támech "v prostoru"-1metr od vnitřní nosné zdi.
krov má 2 páry kleštin.V projektu je ještě vrcholová vaznice a vrcholové kleštiny,které před 12 lety nebyly provedeny...nevím jak je to možné...chystám se doplnit vrcholové kleštiny 5x16 na pevnostní závitovku M14. je potřeba vložit i vrcholovou vaznici,nebo stačí jen kleštiny.jedná se mi to u těch 2 krokví,co tvoří vrcholový hřeben,které nemají žídnou kleštinu.
Nyní po 12 letech dost lupe v SDK podhledu a odtrhl se od zdí,obhlídl půdu,projekt a zjistil, že chybí vrcholové kleštiny a vaznice,je možné, že by se zdivo rozestupovalo tlakem střechy?objket je velký.šíře domu 17m,valbová střecha

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

8 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.