Odtah kotle Vaillant VUW 2023-5 turbo TEC plus

Rubriky:

Reklama
PB Pavel Buchta @pavel.buchta před 3 roky19.12.2020 12:57:00
Odtah kotle Vaillant VUW 2023-5 turbo TEC plus

Dobrý den. Pro vytápění a ohřev vody využíváme v bytě v bytovém domě plynový kotel Vaillant VUW 2023-5 turbo TEC plus. Kotel je však momentálně v poruše - kotel se vypíná, chybové hlášení naznačuje, že je problém s odtahem spalin. Servis přes kotel - závěr, že kotel je v pořádku, problém je s odtahem. Servis přes odtah (kominíci) - závěr, že odtah je v pořádku, problém je v kotli. Takže začarovaný kruh. Nakonec jsem pátráním na internetu došel ke svému závěru, že kotel pravděpodobně nezvládá příliš velkou délku odtahu spalin. Byt je v prvním patře, nad ním další čtyři patra, délka odtahu cca 20 m. Poradí někdo jak tento problém vyřešit? Jestli je odtah delší než je uvedeno jako maximum v návodu ke kotli opravdu takový problém, případně zda je možné nějak jednoduše to vyřešit, aniž bychom museli měnit kotel?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.