TZB-info - Odplyňování otopných soustav
Odstranění plynů z otopné vody a všech zařízení v tepelných soustavách je jedním ze základních předpokladů k jejich správné funkci.
Dobrý den,
mám takovou záhadu. Koupili jsme dum a znovu napustili topnou soustavu. Jedná se o rozvody jak se dělaly dřív velké trubky a radiátory deskové. Topí to skvěle. Radiátory topí po celé délce. jen již 2 měsíce kazdou sobotu z některých odpouštím vzduch., ale nemá to vliv na topení. Myslel jsem že napustím odvzdušním a už to je, ale nějaký vzduch se tam při otevření vypouštáku najde. Že by se z vody vzduch uvolnoval ohřevem , nebo někde v zákoutí se vzduch drží? Ve spodním patře nikde vzduch neodpouštím ale v horním cca 2-3 z 5 upouštím. Prosím o radu co s tím, případně jak dlouho odvzdušňovat. Včera u mě byl topenář a říkal že to nemá vliv na topení radiátory prošel, pry je v topné soustavě moc vody s ohledem na velikost starych rozvodů a bude dobu trvat než se voda vybublinkuje.
A ještě doplnění, kde se ten vzduch bere: "kyslík v otopných soustavách je nevítaným prvkem, který způsobuje…
před 4 roky
Dobrý dem. pokud jste znovu napustili otopnou soustavu, zkuste ji nějakou dobu provozovat na co nejvyšší teplotu, aby…
před 4 roky
Topenář měl pravdu. Trvá to dlouho a nelze přesně určit jak dlouho.
před 4 roky
7 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení