Časová náročnost zapravování špalet?

Rubriky:

Reklama
HS Honza Strnad @honza.strnad před 3 roky22.12.2020 20:10:00
Časová náročnost zapravování špalet?

Dobrý večer,

rád bych se informoval, jestli existuje nějaká norma, jak dlouho trvá zedníkovi zapravit špalety po výměně oken?

Situace je u mě taková, že jsem si nechal zapravit jedny hlavní vchodové a jedny balkonové dveře. K tomu 2 malá okénka + 2 větší okna. U balkonových dveří a 1 menšího okénka se bouralo, takže se muselo hodně dozdívat, byly tam prý velké díry.

Výsledek je takový, že po mě firma chce uhradit 70 člověkohodin za práci. Je to adekvátní? Byli tu 2 ,,zedníci" téměř 4 dny. U průběhu rekonstrukce jsem celou dobu osobně nebyl, nicméně zprostředkovaně jsem se z důvěryhodného zdroje dozvěděl o tom, že pracovní nasazení řemeslníků bylo max. poloviční, prokládané častými pauzami na kafe a cigáro. Lžíci prý např. čistili půl hodiny, jeden den už ke konci několik hodin nepracovali vůbec a ,,čekali na odvoz". Zaplatit ale chtějí celých 70 hodin.

Proto mě zajímá, jaká je reálná časová náročnost u takové práce?

Děkuji.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.