Teplotní křivka podlahového vytápění a jíné otázky.

Rubriky:

Reklama
MA Míša Aulís @misa.aulis před 3 roky23.12.2020 08:15:00
Teplotní křivka podlahového vytápění a jíné otázky.

Zdravím, mám v novostavbě 120m2 teplovodní podlahové vytápění + Protherm REY 14 KE s ekvitermním čidlem. V každé místnosti je analogový termostat, kterým reguluji teplotu každého okruhu.

Už jsem se s topením celkem spřátelil, ale mám pár dotazů na zdejší odborníky, primárně ohledně úspor při správném nastavení.

1. Kotel mi topenář usadil 14kW, ale od projektanta naprojektovaný 9kW. Lze manuálním snížením výkonu snížit i celkovou spotřebu nebo to nemá vliv?

2. Ekvi křivku mám nastavenou na hodnotu 0.6 . Někde jsem se dočetl, že je omyl si myslet, že při menších hodnotách křivky člověk ušetří. Mohl by mi to někdo objasnit? Zdá se mi, že např. v koupelně, když chci topít trošku více (24°C) mám neustále termostat sepnutý (asi nestíhá vytopit).

3. Mám sdk stropy + 30čísel izolační vatu. Nedávno jsem zjistit, že vnitří příčky nejsou shora uzavřené a po odkrytí vaty z nich sálá teplo. Jsou takovéto úniky tepla zanedbatelné (když je na příčkách vata) nebo by se příčky měly uzavřít? Např. mont. pěnou? Respektive dá se to reklamovat u staveb. firmy?

Díky všem za odpovědi.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

51 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.