Problém předimenzovaných kotlů.

Rubriky:

Reklama
ZR Zdeněk Rozsypal @zdenek.rozsypal před 3 roky24.12.2020 14:11:00
Problém předimenzovaných kotlů.

Bydlím v panelovém domě, byt 2+1, 50m3, střední pozice, plastová okna, zateplení polystyrenem 15 cm. Mám atm. kotel Protherm Tiger 12 kW se zásobníkem TUV 40L. Pro mne bohatě stačí. V budoucnu plánuji výměnu za kondenzační. Líbí se mi Therm 18 KDZ 5. Má modulaci 1,8 až 18 kW. I tento kotel se mě zdá být předimenzovaný. Za poslední dvě zimy mám průměr denní spotřeby plynu 2m3, to je 20 kWh. Děleno 24h to není ani tepelná ztráta 1 kW. To by cykloval i slavný Geminox.
Sousedka má stejný byt. Teď jí montovali kotel s průtokovým ohřevem Protherm Condens 24/25. Bude jí tento kotel vůbec někdy kondenzovat? Proč revizní technici a montážníci netlačí na výrobce kotlů, aby začali vyrábět kotle s daleko menším výkonem a větší modulací? Myslím si, že v republice je minimálně 50% kotlů předimenzovaných a nikdo to neřeší. Děkuji za odpovědi. Zdeněk Rozsypal

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

54 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.