Vyhledávání
Naše další weby
Dobrý den,
zajímalo by mě, zda jste někdo řešil podobný problém.
Rád bych pořídil 3F asymetrický střídač (patrně tedy RCT 6.0), ale regulaci spotřeby bych si rád řešil sám (namísto WATTROUTERu či podobných "hloupých" zařízení). Někdo používá LOXONE, já bych to řešil svým mini PC.
RCT 6.0 má RS-485 a umí MODBUS RTU. Jenže když se připojí měřič spotřeby domácnosti (RCT doporučuje SDM630-Modbus V2), je nutné střídač nastavit jako MASTER. Pak se ale už střídače na nic nezeptám - MODBUS RTU může mít jen jednoho MASTERa.
Umí někdo poradit, co s tím? Vykašlat se na propojení RCT s měřičem a komunikovat s nimi nezávisle? To je zase škoda. Nebo umí RCT i MODBUS TCP?
Ještě jeden dotaz. Jaká je odezva indikace zjištěné spotřeby? Myslím tím, za jak dlouho mi RCT přes MODBUS dokáže dát informaci o změně spotřeby zjištěné měřičem?
Díky za reakci.
Funguje to dobře ale je to podobně pomalé jako u jiných firem přes server. Přímo připojená aplikace stíhá monitorovat…
před 2 roky
Jak je to s rychlostí přepnutí do off-grid modu? Podle informací, co jsem koukal na webu to vypadá, že mají 115.200…
před 2 roky
Monitoring přes internet už chodí verze 1.0.0 bydana během podzimu. Je potřeba měnič v nastavení připojit k portálu a…
před 2 roky
37 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení