RCT 6.0 + MODBUS a vlastní regulace spotřeby

Rubriky:

Reklama
Tomáš Řehák @tomas.rehak před 3 roky28.12.2020 12:29:00
RCT 6.0 + MODBUS a vlastní regulace spotřeby

Dobrý den,

zajímalo by mě, zda jste někdo řešil podobný problém.

Rád bych pořídil 3F asymetrický střídač (patrně tedy RCT 6.0), ale regulaci spotřeby bych si rád řešil sám (namísto WATTROUTERu či podobných "hloupých" zařízení). Někdo používá LOXONE, já bych to řešil svým mini PC.

RCT 6.0 má RS-485 a umí MODBUS RTU. Jenže když se připojí měřič spotřeby domácnosti (RCT doporučuje SDM630-Modbus V2), je nutné střídač nastavit jako MASTER. Pak se ale už střídače na nic nezeptám - MODBUS RTU může mít jen jednoho MASTERa.

Umí někdo poradit, co s tím? Vykašlat se na propojení RCT s měřičem a komunikovat s nimi nezávisle? To je zase škoda. Nebo umí RCT i MODBUS TCP?

Ještě jeden dotaz. Jaká je odezva indikace zjištěné spotřeby? Myslím tím, za jak dlouho mi RCT přes MODBUS dokáže dát informaci o změně spotřeby zjištěné měřičem?

Díky za reakci.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

37 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.