ROJEK TKA 25 + ŘJ + ventil

ROJEK TKA 25 + ŘJ + ventil

Zdravím chlapy.
Mám problém s vytopením domu radiátory.
Kotel ROJEK TKA 25 - ŘJ ST480 zPID - VENTIL ÚT

Dal jsem kotel omylem do základního nastavení a nevím si rady s nastavením funkce ventilu.

Používám provoz PID a palivo ořech 2 - nastaveno
Teplotu kotle jsem měl zadanoi na 55°C, tu jsem snadno zadal i teď, ale dosaženo pouze při zavřeném nebo přivřeném ventilu.
Termostat mám doma standart - nastavení teploty manuálně (přes den nastaveno na 22°C, na noc snižuji na 19°C a ráno opět zvyšuji.
Když je natopeno, má možnost snížit teplotu v kotli o 5°C a o 20°C na ventilu, aby nešlo teplo do radiátoru, když nechci aby topil.
Ekviterm nepoužívám
Nevím jak nastavit teplotu zpátečky a zadanou teplotu ventilu, jelikož ikdyž teplota kotle je nastavená na 55°C, nedokáže se ohřát jako dřív, teď to je maximálně 40°C a radiátory jsou pouze vlahy jelikož je servo (ventil) otevřené na 100% - což je nežádoucí.

Teplotu zpátečky jsem zkoušel měnit různě a pokaždé se zavře a když se otevře, teplota padá a opět se zavře. Zkoušel jsem i zpátečku vypnout a teplota byla cca 30°C, což stačí, ale vetil furt na 100% otevřený.

Zadaná teplota ventilu je teď na 30° (byla i na 50°, jelikož nevím jakou hodnotu zadat a co to ovlivní) reálná teplota na ventilu vyla stále okolo 30°C (předpokládám, že je to málo, když zadaná byla 50°-55°, ale nedokázala se dostat výš)

Kotel je čistý, hoří dobře, plamen dost velký.
Jsem z toho fakt už na prášky, prosím poradíte mi?

Děkuju, MD

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

22 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.