ROJEK TKA 25 + ŘJ + ventilZdravím chlapy.
Mám problém s vytopením domu radiátory.
Kotel ROJEK TKA 25 - ŘJ ST480 zPID - VENTIL ÚT
Dal jsem kotel omylem do základního nastavení a nevím si rady s nastavením funkce ventilu.
Používám provoz PID a palivo ořech 2 - nastaveno
Teplotu kotle jsem měl zadanoi na 55°C, tu jsem snadno zadal i teď, ale dosaženo pouze při zavřeném nebo přivřeném ventilu.
Termostat mám doma standart - nastavení teploty manuálně (přes den nastaveno na 22°C, na noc snižuji na 19°C a ráno opět zvyšuji.
Když je natopeno, má možnost snížit teplotu v kotli o 5°C a o 20°C na ventilu, aby nešlo teplo do radiátoru, když nechci aby topil.
Ekviterm nepoužívám
Nevím jak nastavit teplotu zpátečky a zadanou teplotu ventilu, jelikož ikdyž teplota kotle je nastavená na 55°C, nedokáže se ohřát jako dřív, teď to je maximálně 40°C a radiátory jsou pouze vlahy jelikož je servo (ventil) otevřené na 100% - což je nežádoucí.
Teplotu zpátečky jsem zkoušel měnit různě a pokaždé se zavře a když se otevře, teplota padá a opět se zavře. Zkoušel jsem i zpátečku vypnout a teplota byla cca 30°C, což stačí, ale vetil furt na 100% otevřený.
Zadaná teplota ventilu je teď na 30° (byla i na 50°, jelikož nevím jakou hodnotu zadat a co to ovlivní) reálná teplota na ventilu vyla stále okolo 30°C (předpokládám, že je to málo, když zadaná byla 50°-55°, ale nedokázala se dostat výš)
Kotel je čistý, hoří dobře, plamen dost velký.
Jsem z toho fakt už na prášky, prosím poradíte mi?
Děkuju, MD