Zónová regulace vytápění RD - radiátory, podlahové topení, kondenzační kotel

Zónová regulace vytápění RD - radiátory, podlahové topení, kondenzační kotel

Dobrý den,
rád bych se Vás zeptal na doporučení / názory / návrhy ohledně řešení pro zónovou regulaci dle popisu níže. Pročetl jsem všechny diskuze na toto téma zde na TZB a dalších fórech, ale bohužel jsem nenašel informace které jsem hledal. Proto jsem se rozhodl založit nové - více specifické téma.

Zajímají mě pouze drátové řešení, tak abych využil stávající kabelovou přípravu která byla připravena pro systém zónové regulace od Jablotronu.

Moc děkuji za vaše příspěvky.

Popis:

Zónová regulace pro patrový RD
- Kotel: Junkers ZSBR 28-3E23 S5223, ekvitermní regulace
- Nepřímý ohřev teplé vody v bojleru: Dražice OKC 300 NTRR/SOL (275 L)
- Počet radiátorů k regulaci: 10x
- Okruhy podlahového vytápění: 1x
- Počet místností k regulaci: 6x
- Ekviterm: ANO – teplotní čidlo a UTP kabel připojen do stávajícího kotle Junkers
- Stávající termostat v referenční místnosti: Bosh CR-100

Příprava kabeláže:
1) U ventilu každého radiátoru samostatný kabel LAN (RJ45) (viz obr. 1))
2) V každé místnosti příprava UTP kabelu pro prostorový termostat v standardní podmítkové krabičce (viz obr. 2))
* příprava je kabelem ve dvou okruzích do série = jednotlivé termostaty nemají vlastní kabel
** krabičky pro termostaty jsou umístěny ve výšce 150cm od podlahy

Návrh schématu drátového řešení: (viz obr. 3))

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

31 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.