Plynový kotel ve druhém patře

Rubriky:

Reklama
MR Miroslav Ruttkay @miroslav.ruttkay před 3 roky29.12.2020 10:07:00
Plynový kotel ve druhém patře

Dobrý den
Jsem tady nový, tak doufám, že jsem zařadil příspěvek správně.
Abych opsal aktuální situaci, trochu se rozepíšu.
Mám dvojpodlažný dům, rok cca 76, obytná plocha 192m2, v horním patře plastové okna, půda zateplená vatou 20-40 cm. spodní patro klasické dřevěné kastlové okna, nikde přeš ně neprofukuje ani nic podobné. fasáda nezateplená, zděné ze škvarovek. momentálně tady mám kotel Viadrus U22, 5. článek a přetopím zhruba 4t uhelných briket, plus nějaké dřevo k tomu. a je to tak nějak na hranici co se teploty týče. Předpokládám, že výměna oken a zateplení by pomohla, ale to v momentální situaci není možné. Bydlím tady sám a řeším teď problém, že jezdím mimo dům na delší dobu, max. týden. a barák proste prochladne a je pak samozřejmě problém ho vytopit a spotřeba briket je vyšší. A teď k mojí otázce, mám takovou úvahu, že bych si nechal namontovat plynový kotel, ale rád bych zachoval i kotel na tuhá paliva a tím pádem komín. Je možné dát plynový kotel do druhého patra, abych zkrátil délku komínu, který bych k němu potřeboval? co jsem se tak díval, tak se to děla všechno z plastu už dnes a hlavně u kondenzačního kotle se nemůže použít vývod přes zeď už, ale musí byt na streše? Jak by to pak topilo, kdyby to muselo "přetlačet" vodu o patro níž? Nenašel jsem o tom nikde nic moc napsaného, tak nevím, jestli se to nedělá vůbec, neboj jak to je.
Děkuji za každou radu, nápad, připomínku.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.