Dozdeni/podlepeni stavebneho otvoru pre okno

Rubriky:

Reklama
PK Peter Kratky @peter.kratky517 před 3 roky30.12.2020 17:29:00
Dozdeni/podlepeni stavebneho otvoru pre okno

Dobry den,
momentalne riesim jeden dolezity detail pred montazou okien v RD. Nad kuchynskou linkou uvazujeme okno, kde pracovni deska bude prirazena k oknu (nahradi vnutorny parapet). Vyzdeny otvor je vo vyske 75cm od cistej podlahy (spodek) a 150cm (vrch). Kedze horne skrinky chceme mat max 60cm od pracovnej desky, je otvor potrebne upravit aj dozdenim aj podlepenim. Dozdenie (na obrazku zlto) je bez problemov, neviem, ako ale doriesit to podlepenie. Uvazoval som o nejakom 5cm Ytongu na lepidlo ale neviem ci to bude ok po statickej stranke, ci to po montazi okna nespadne alebo nieco podobne. Druha moznost relativne rychla sa mi javi pouzit tam 5cm XPS na penu. Okno bude primarne fixovane po bokoch a vaha bude spocivat na dozdenom podklade, takze po tej stranke by to nemusel byt problem. Zaroven by to ciastocne riesilo problem, chybajucej izolacie toho prekladu z venku (zednici na to zapomneli).
Myslite, ze zamyslane riesenie s XPS je pouzitelne? Pripadne nejake rady ako dany problem riesit?
Vopred vdaka za akekolvek nazory.
Peter

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.