Topná jednotka TJ dražice - izolovaná/neizolovaná

Rubriky:

JB Jiří Benda @jiri.benda610 před 3 roky01.01.2021 10:50:00
Topná jednotka TJ dražice - izolovaná/neizolovaná

Dobrý den,
chystám se na nákup topné jednotky (9kW závit 6/4) do akumulační nádrže (ocelová s nerez výměníkem pro TUV) a měl bych 2 prosby o radu ohledně topných jednotek z Dražic.
1) Narazil jsem u topných jednotek od Dražic na možnost koupit je jako izolované a neizolované - není někde popis v čem je rozdíl? Jediný rozdíl co jsem našel v popisech na webu u eshopů, že ty izolované se nemají používat v nerez nádobách a jelikož mám nerez TUV výměník, tak mne to zarazilo, kterou variantu vzít. Zajímal by mne i princip jako laika, proč izolovanou nedávat do nerezu.
2) jak vypadá vícefázová jednotka uvnitř - lze se dostat na svorkovnici jednotlivých spirál a použít je každou zvlášť? Nebo ten trojúhelník nelze rozpojit? (důvod - FVE panely v budoucnu - 2 stringy a každý potřebuje svoji spirálu s oddělenou nulou). Jestli ji měl někdo rozebranou a pamatuje si jak to vypadá uvnitř nebo má foto prosím.

Předem děkuji za všechny odpovědi.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

4 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.