Zapojení panelů na elektrický sušák ručníků

Rubriky:

Reklama
MR Miroslav Rada @miroslav.rada453 před 3 roky02.01.2021 20:00:00
Zapojení panelů na elektrický sušák ručníků

Dobrý den,
nenanešel jem na netu podobné téma, pokud existuje, předem se omlouvám. Rád bych zapojil na trvalo fotovoltaické panely (panel) co nejjednoduším způsobem na ohřívač ručníků zakoupený z Lidlu. (SILVERCREST® Elektrický sušák ručníků, 8 topných tyčí celkový příkon 150W – LIDL) Sušák funguje jednoduše na topné spirále bez kapaliny, nikoliv jako radiátorový žebřík s topnou patronou (neměl by být problém s přehřátím apod.). Má představa je zapojení panelů (bez regulátoru, bez akumulační baterie, bez mikroměniče k síti) přímo k nějakému měniči na 230V (aby mu nevadilo kolísání vstupního napětí, pokud by kolísalo stejnosměrné napětí na vstupu, tak by také mohlo kolísat střídavé napětí na výstupu, odporové zátěži sušáku by to vadit nemuselo) a dále do elektrického sušáku ručníku. Má představa je využití tohoto sušáku jako temperování malé toalety, která se do dnes nevytápěla, takže horší to být nemůže :-) Mohu použít amorfní panely 40W (napětí na prázdno cca 48V) nebo i jiné. Mám také menší sušák ETA 6261 90010 * Napájení 230V * Výhřevný výkon 35W i ten mohu použít. Nevím však, zda je vyroben stylem odporová spirála nebo topná patrona a kapalina. Pokud mám naivní představu o připojení sušáku, tak se na mě nezlobte, budu rád za jakoukoliv připomínku, odpověď či odkaz. Sušák z Lidlu (po připojení na klasickou síť) funguje výborně, příjemně mi překvapil svými vlastnostmi.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.