Plynový kotel Ariston - předehřátá voda do ohřevvu TUV?

Rubriky:

Reklama
JS Jakub Skřebský @jakub.skrebsky před 3 roky04.01.2021 11:14:00
Plynový kotel Ariston - předehřátá voda do ohřevvu TUV?

TUV teď ohřívám kombinovaným plynovým kotlem Ariston CLAS 24 CF a topení mám na střídačku tímto kotlem a krbovou vložkou s výměníkem. Ta má výkonovou rezervu, takže můžu jako další radiátor připojit ještě spirálový bojler (Dražice OKC 100 nebo podobný) a v zimě mít do Aristonu přívod předehřáté vody. Ale instalatér říká, že Ariston má na vstupu studené užitkové vody průtokový senzor/spínač, který obsahuje plastovou vrtulku a teplá voda by ji časem zničila. Pokud to tak opravdu je, nedal by se ten spínač vyměnit za nějaký teplotně odolnější? Nebo ještě jiné řešení?
Zatím se mi nabízí jen mít TUV ze dvou zdrojů – spirálového ohřívače a plynového kotle, a nějakým trojcestným ventilem to přepínat. Ale to bude znamenat určité výkyvy v teplotě tekoucí TUV, což třeba ve sprše bude nepříjemné. Díky za každý tip.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.