Plynový kotel Destila DPL

Rubriky:

Reklama
LM Lukáš Mík @lukas.mik před 3 roky05.01.2021 17:54:00
Plynový kotel Destila DPL

Zdravím,
potřeboval bych od někoho ujištění, že spínání kotle tak jak popíšu je správné.
Vlastním kotel DESTILA DPL 25 ve starším domě který jsme zakoupili vloni na jaře. Původně bylo celé topení s otevřenou expancí na samotíž kterou mi v létě předělali na uzavřenou s oběhovým čerpadlem + výměna dvou radiátoru a další mě čekají teď v létě.

Na kotli mám nastavenou teplotu 80°C - bohužel máme většinu radiátorů Kontherm - Likov ve kterých mi přijde že voda jen protéká ale vůbec nepradávají teplo do místnosti takže když jsem měl nastevno míň tak nezvládali vytápět.
Dva nové radiátory jsou Korado které podle mě topí oproti původním krásně. Kotel mi ale spíná každých třeba 5-7 minut- nahřeje se na 80a vypne - zchladne na 70 a pak se zase zapne a takhle to je vlastně celou dobu co topí. Logicky mi to dává smysl ale jen bych potřeboval ujistit že je to OK nebo ne. Kotel asi neumí regulovat výkon takže jede vlastně furt na plno nebo nejede vůbec. Je to takhle správně? Děkuji za rady

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.