Dakon FB 2 25Kw automat radaDobrý den, chtěl bych Vas touto cestou poprosit radu a vyjádření.. Topím Dakonem FB 2 Automat 25 KW. Starší nezateplený cihlový patrový barák. Zdí cca 45cm, střecha zateplena, plastová okna 3sklo i dveře. Vytápěná plocha celkem s patrem 240 m2. 12 nových deskových radiatoru, voda v mědi. Radiatory osazeny termostatickymi hlavicemi,referencni mistnost obyvak,osazen kohoutem naplno a regularorem TECH.Nastavena teplota 22stupnu na regulatoru Kotel napojen na jednoduchý manualně ovládaný trojcestný ventil. PID režim.Uhlí ledvice, denní spotřeba při těchto teplotách cca 50kg uhlí za den.(3-4 uhláky).Denne vynáším cca pulku popelníku. V mrazech spotřeba 70kg a celý popelník popela za den. Nastavená teplota 60 stupnu, snizeni teploty o 5 stupnu. Kotel prakticky nejde do utlumu. Jednou tydne cisteni kotle, je docela zanesene. Pridavam v priloze fota s nastavenim cerpadla,korekcni koeficienty a tydenni ovladani, jakto mám nastaveno.. Prosím o info, a případné rady jak lépe naregulovat.. Technik co u mne byl napoledy, mi dal teplotu na 80, snizeni teploty-20 a kotel byl stale v utlumu, musel jsem dat zase podle sebe. rodine byla zima.. Moc dekuji za pripadne komentare a rady..Chtel bych kotel optimalne nastavit a protoze vim, ze zde radu najdu obracím se na zkusenejsi.. Rad doplnim potrebne informace..Dekuji, s pozdravem Tomas (PS: Tento prispevek jsem vlozil jeste do tematu Dakon FB2 automat, omlouvam se tedy za duplicitni zadani).