Chemická kotva - Zavěšení houpačky do keramického stropu PorothermDobrý den,
prosím o radu. Chceme zavěsit houpačku a gymnastické kruhy pro dceru do pokoje do keramického stropu Porotherm a pořád koumám, jak to správně udělat. Vím, že keramický strop není ideální, ale pomocí chemické kotvy by to asi bylo možné. Mám varianty: houpačkový hák 10x160 na fisher duopower hmoždinku 14 x 10 v kombinaci s chemickou kotvou - ale jen stříknout maltu a do toho hmoždinku a do toho hák. Nebo vyvrtat delší díru, dát sítko, závitovou tyč M10 a na to oko M10, pak by se ale muselo dávat lano, pak karabina a tato možnost se mi moc nelíbí. Nebo dát 2x držák styl LifeFit pro Body trainer s průměrem 12cm na 2 hmoždinky duopower 10 a v kombinaci jen s maltou. Kombinace sítko, matla hmoždinka a hák je asi blbost, že?
Nebo jak to správně udělat? Chtěli bychom nosnost ideálně tak 100kg, abychom mohli příležitostně háky využít i my.
Na infu ohledně chemické kotvy jsem zjistila, že ideálně do porothem miako (což je ten keramický strop) by měla být hloubka kotky 15cm, pak je nosnost 200kg. Hmoždinka je ale asi jen tak 6cm dlouhá.
Děkuji moc za rady.