zateplení štítu dřevěné chaty

Rubriky:

Reklama
FS František Svoboda @frantisek.svoboda293 před 3 roky10.01.2021 16:11:00
zateplení štítu dřevěné chaty

Dobrý den, potřeboval bych poradit se zateplením šítu u dřevěné chaty. Současný stav je z vniřní strany: palubky 12 mm, 120 minerální vaty a z venku přes to půlkulány spojené na péro.
Jedná se o jižní stranu a tak je v podkroví v létě doslova horko. Jelikož venkovní půlkulány už dosluhují (staré 50 let), chci celý štít předělat tímto způsobem: půlkulány odtrhnu a vyhodím. Přímo ke stávající izolaci chci udělat konstrukci z latí a přidat dalších asi 60 mm minerální vaty. Na toto vrstvu chci dál folii, která nepustí déšt nebo mlhu (prostě vlhko) do izolace a propustí páru zevnitř. Pak chci udělat asi 2 cm vzuchovou mezeru a na to chci přibít prkna 22 mm a spoje překrýt lištami tlustými 16 mm a š. 50 mm. Jina má chata provětrávanou střechu se stropní izolací 120 mm.
Můžete mi poradit?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

6 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.