Napojení termostatu na chytrou domácnost

Rubriky:

Reklama
MB Martin Bělaška @martin.belaska před 3 roky12.01.2021 08:29:00
Napojení termostatu na chytrou domácnost

Dobrý den, stavíme dům, který bude vytápěn kotlem Geminox THRs9 s ekviterní rulací SIEMENS LMS14 a ovládáním přes QAA74.611.

Rád bych tuto soustavu připojil do chytré domácnosti. Má představa je, aby sepnutí relé přepsalo aktuální nastavení topného programu a přepnulo na ekonomickou teplotu. Rozepnutím relé by se pak přešlo zpět k topení podle aktuálního nastavení. Relé bych spínal automaticky podle událostí v domě, typicky by se jednalo o zamčení domu.

V manuálech jsem žádnou zmínku o nějakém programovatelném vstupu, který by umožnil takové zapojení, nenašel. Termostat má funkci "přítomnostní tlačítko", ale opět jsem nenašel popis funkce resp. zapojení. Máte někdo přestavu, jestli je taková věc možná a jak se prakticky řeší? Řekl bych, že je to relativně běžný požadavek u moderních domů.

Použití termostatu chytré domácnosti bych viděl jako úplně poslední možnost. Výstup je opět jen relé, takže bych musel ovládání kotle řešit zvlášť.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

7 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.