volba způsobu podlahového přitápění

Rubriky:

Reklama
TS Tomáš Skřont @tomas.skront před 3 roky12.01.2021 09:44:00
volba způsobu podlahového přitápění

Dobrý den,
v rámci rekonstrukci bytu v domě z roku 1907 řešíme způsob přitápění podlahovým topením v kuchyni a v koupelně.
Byt prochází stejně jako celý bytový dům kompletní rekonstrukcí. V kuchyni je stará betonová podlaha (vrstva betonu cca 15cm na podsypu a na trámovém stropě), v koupelně Teraco. Abychom předešli budoucím problémům, plánujeme obě podlahy odstranit. Hlavní vytápění bytu bude stávajícími topnými tělesy napojenými na nový kondenzační kotel, v koupelně klasický žebřík. Jako přitápění a ke zvýšení komfortu plánujeme dodělat podlahové vytápění do koupelny a kuchyně.
U koupelny by se jednalo o obdélník cca 1,5x3m, v kuchyni o obdélník cca 4x1,5m.
Vzhledem ke stáří domu se bojíme podlahu nadměrně zatížit. Naše úvaha jde tímto směrem: elektrické topné rohože do koupelny a teplovodní podlahové topení do kuchyně (zvažujeme z důvodu hmotnosti suché systémy (např. od Giacomini).

Má někdo zkušenosti, jaký je rozdíl v úvodních nákladech suchého systému instalace teplovodního vytápění oproti klasickému zalití do anhydritu?
V případě topných rohoží v koupelně, jak moc vyšší mohou být náklady na vytápění oproti teplovodního vytápění?

Předem moc děkuji za jakoukoliv radu.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

4 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.