Nadkrokevní izolace

Rubriky:

Reklama
PM Petr Mankovecký @petr.mankovecky před 3 roky13.01.2021 16:40:00
Nadkrokevní izolace

Zdravím, zajímají mě vaše zkušenosti s realizací nadkrokevních izolací. Dělám TDS a teď dozoruji RD, kde je navržena nadkrokevní izolace. Stavebník má pohledový krov, záklop z palubek, parozábranu, izolaci, latě, kontra l., krytinu.
Od samého začátku jsem měl pochybnosti o těsnosti napojení parozábrany na svislé konstrukce. Zejména v místech kde jsou vyzděná čela vikýřů, a překlad tvoří zalomený betonový věnec do kterého je z vnější strany vložena izolace PIR. Snažil jsem se realizační firmu dotlačit k co největší pečlivosti tohoto napojení, ale na PIR asfaltovou parozábranu nenatavíte, takže nalepit do studeného asfaltu (samolepka nedrží). Následně se fasáda zateplila a teď v zimě se provádějí vnitřní omítky. V domě je jak ve skleníku, firma si topí bufíkem. Jak přimrzlo, tak se na vnější fasádě začaly dělat rampouchy po celé délce věnce. Je jasné, že spoj parozábrana/svislá konstrukce netěsní. Co teď ?? Lze doufat, že teď je v interiéru extrémní teplotně-vlhkostní režim, a až se vypaří záměsová voda, dům vyschne a najede do normálního provozu (má VZT s rekuperací), nebude se již interierová vlhkost tlačit přes fasádu ven ?? Nedovedu si totiž představit, že i kdybychom s velkými vícenáklady otrhali vnější zateplení, pokusili se spoj nějak přetěsnit, že bychom to dokonale dokázali. A s tím je spojen další dotaz. Dům čeká Blower door test. Může se tato netěsnost projevit i na výsledku testu ??
Děkuji za zkušenosti.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.