Vyhledávání
Naše další weby
Naše další weby
Dobrý den. K nám do města jezdí fa Topenářský servis s.r.o., která údajně za 350,- Kč zkontroluje i vyčistí komín a za 800,- udělá kontrolu kotle na TP. Nemáte s nimi zkušenost? (Myslím opravdu osobní zkušenost.) Cena je velmi dobrá, ale nikdo jiný takto po republice neputuje!? Ve fóru jsem nic nenašel.
Před několika lety došel jejich kominík(se štětkou na zádech) a cpal se do baráku, otevřela manželka a když se snažil…
před více než rokem
Proto varuji všechny ostatní žadatele o kontrolu kotle. Prověřte si platnost jejich oprávnění na stránkách životního…
před 2 roky
Dobrý den. Má poslední zkušenost s touto firmou je též negativní. Kontrola spalinových cest a revize kotle na TP…
před 2 roky
17 odpovědí
Zobrazit všechny reakcePřed několika lety došel jejich kominík(se štětkou na zádech) a cpal se do baráku, otevřela manželka a když se snažil vykecat řekla:"Zavolám manžela, on dělá revize plynových spotžebičů" Na můj dotaz jestli má osvědčení TIČRu na plyn něco mrkotal a pak se rychle ztratil...od té doby nás nenavštěvují, musím v příštích dnech projednat tuto situaci s novým starostou, protože příspěvky níže mně potvrzují, že je to podvod.
Dobrý den. Má poslední zkušenost s touto firmou je též negativní. Kontrola spalinových cest a revize kotle na TP (jeden z požadavků na kotlíkové dotace) proběhla letos na jaře bez problémů. Po podání žádosti o kotlíkovou dotaci chtěli na magistrátu doložit ještě oprávnění firmy k provádění revizí kotlů a v tom začaly problémy. Když jsem toto oprávnění požadovala po firmě Topenářský servis s.r.o. tak nejdříve výmluvy, že spletli razítko, poté že mi pošlou novou revizní zprávu i s oprávněním a po několikáté urgenci kdy po 14 dnech neposlali nic se mnou přestali komunikovat. Sehnala jsem si tedy jinou firmu( sice podstatně dražší), která mi potvrdila že firma Topenářský servis s.r.o Malá Morávka vůbec žádné oprávnění nevlastní, tudíž touto firmou vystavené revizní zprávy jsou vám vlastně k ničemu a pouze vyhozené peníze. S firmou se hodlám soudit o náhradu způsobené škody.
MZ Martina ZEMANOVÁ @martina.zemanova277Proto varuji všechny ostatní žadatele o kontrolu kotle. Prověřte si platnost jejich oprávnění na stránkách životního prostředí, kde jsou všechny oprávněné osoby zaregistrována. Oprávnění platí pouze pro konkrétní osobu a je nepřenosné.
Pokud se nemýlím tak TP znamená kotle na tuhá paliva. Tedy nemá to s plynem nic společného.
Každý, kdo provádí kontrolu kotle na tuhá či pevná paliva dle zákona o ochraně ovzduší, musí být registrován a proškoklen na značku a typ kontrolovaného kotle. Kontrolora lze vyhledat zde:
https://ipo.mzp.cz/
nebo si je vedou na svých web stránkách výrobci, dovozci.
Oprávnění platí na danou osobu, je nepřenosné ze šéfa na zaměstnance!
Stejně tak kominík - zaměstnanec bez výučního listu není kominík a pokud už něco s kominem podniká, tak jen pod dozorem kominíka!
Proto před dohodou o provedení kontroly požadujte předložení občanského průkazu a ověřte si, zda je k tomu oprávněn. Jinak vyhodíte i těch málo 350 Kč z okna a nebudete mít jistotu, že komín je čistý, bezpečný. Tedy pokud vám nejde jen o pouhý předražený kus papíru.
JH Josef Hodboď @josef.hodbod342On už je problém, že to neřeší obec když už "topenářský servis" příjde s touto "službou" a klidně to zveřejní na oficiálním webu obce včetně oznámení místním rozhlasem ... .
Tuto firmu jsem letos využila a rozhodně ji nedoporučuji. Pán přišel bez jakéhokoliv vybavení, musela jsem mu půjčovat svůj šroubovák, aby se vůbec dostal do komína - do toho strčil hlavu a řekl "to máte čistý..." a ani za sebou ta dvířka nezavřel, takže mi to pěkně blaflo, když jsem následně zatopila. Na druhý komín se nepodíval vůbec, pak v botech zvenku (byl sníh) odkráčel po bílém koberci ke stolu, sepsal "protokol", řekl si o 700 kč, na strvrzenku napsal 350 Kč a byl pryč. S mým šroubovákem v kapse. 😆 Na komínech je několik problémů, o kterých vím a plánuju letos řešit, ale pán se o nich ani nezmínil. Skoro bych řekla, že hůř už to fakt nešlo. Cena je nízká a jestli chcete jen papír, tak vám to bude stačit, ale já takové podnikání rozhodně podruhé nepodpořím.
MČ Michaela Čakrtová @michaela.cakrtovaPaní Čakrtová, děkuji za příspěvek - osobní zkušenost je k nezaplacení. Toto téma jsem založil a došel k závěru, že ta jejich nabídka je pěkná, ale jen cenově.
Běžně si komin i kouřovod čistím sám, ale minulý týden jsem si pozval kominíka (asi skutečného:-) a radost pohledět. Na nerez komín nerez růžici, vysavač a komín opravdu poctivě vyčistil. Potom mi vyčistil i kouřovod od kotle, který je 1,80 m dlouhý, šikmý a popravdě byl i dost zanesený. Nakonec podle domluvy vyinkasoval 600,- Kč a rovnou i vystavil doklad o kontrole. Za chvíli končí topná sezóna, takže mám hotovo a jsem rád, že už budu čistit jen kotel. Za rok prý přijde zase:-) To byla dobrá zkušenost.
P.S.: I jako jako kominík vypadal - jezdil už od rána a byl jako "bota".
Řemeslo, braň se ! Čištění plynového kotle ?!?
V naší obci bylo místním rozhlasem oznámeno:
" ... v naší obci bude firma TOPENÁŘSKÝ SERVIS s.r.o. provádět ... , kontroly kotlů na plynná paliva ...
termín revizí a kontrol se uskuteční v neděli ... cena za čištění plynového kotle je 350,-- Kč".
Za tuto cenu jsem chtěl vidět v jaké kvalitě bude " čištění plynového kotle" provedeno a službu telefonicky objednal s tím, že mám kondenzační kotel (cena byla stanovena na 850,-).
Paní v telefonu ještě uvedla, že dělají většinu značek kotlů včetně mého a "platnost revize kotle je tři roky".
Firma dorazila v neděli po 8:00. Po odkrytování kotle mě bylo zděleno, že zrovna tento typ kotle neznají a nejsou "plynaři".
Zeptal jsem se zda jsou schopni vyčistit klasický plynový kotel u mého tchána. Odpověď zněla ano.
O kvalitě odvedené práce vypoví více přiložené fotografie pořízené po "čištění plynového kotle" .
Zarazila mne věta "nejsme plynaři" a podíval se zmíněnou firmu. Zjištění bylo následující.
1) TOPENÁŘSKÝ SERVIS s.r.o. - nemá asi nic společného s člověkem který prováděl "čištění plynového kotle" IČ 04346971 Předmět podnikání: kominictví a vodoinstalatérství, topenářství a nejsou "plynaři" ...
https://or.justice.cz/ias/ui/rejstrik-fi…
2) Miroslav Nohál - provedl "čištění plynového kotle" IČ 02138115 Předmět podnikání: Kominictví
Klasicky podvodnici anebo kominici z Moravy opet jsou okradat lidi:)
Ta cena je fajn ale je protože nemaji skoleni nic.. Jsem slyšel ze kotle kontroluji tak ze vezmou kompresor, vyfoukaj ho a dobry :D samozrejme zadny analyzátor spalin na měření, zadny vycisteni vymeniku, filtru atd.. vsak nabizi cisteni kotle coz znamena inze vezmou hadrik opucujou predni kryt a dobry :D
Bohuzel bojim se ze zadny certifikát od vyrobce nemaji natoz ze jsou kominici, a když jo ukazou papir treba sefa co sedi nekde na morave v kanclu ale oni samy nemaji nic
Kontrola kotle na TP.. pro kontrole vam musi dat kopii certifikatu a musi tam byt jeho jméno, ne nekoho jinyho. Jinak to neplati, davejte bacha, to stejny u plynovych kotlu. Certifikát se pise na jmeno člověka co to dela
Jsem z 75361 .. a z obecního úřadu posílali také reklamu na tuto firmu ... má několik IČO:
TOPENÁŘSKÝ SERVIS s.r.o. a společenství kominíků
a topenářů
Bude provádět v naší obci revize kotlů na tuhá paliva.
Dále pak provádí revize, kontroly a čištění komínů,
kontroly kotlů na plynná paliva.
Termín revizí a kontrol se uskuteční v PÁTEK 15.1.2021
-cena za kontrolu a čištění komínu je 350 Kč
-cena za kontrolu a čištění plynového kotle je 350 Kč
-cena za revizi kotle na tuhá paliva je 800 Kč
Zájemci se mohou objednat telefonicky na telefonním čísle: 608 748 989
S pozdravem: TOPENÁŘSKÝ SERVIS s.r.o
Malá Morávka 287, 793 36
IČO: 04346971
Identifikační čísla spolupracujících subjektů: 04346971, 05104815, 02138115, 02695308
..................
.... tuto maxxx nepodporuji ...
O nic zde nejde, jenom o to, jestli mají k této činnosti oprávnění. Zkontrolovat na stránkách cechu kominíku a na stránkách evidence oprávněných osob pro kontroly kotlů. Vše musí být na jméno a u těch kotlů to musí být i na výrobce a druh kotle (odhořívací, zplynovací, čí příslušný systém automatu).
Ke každému protokolu o kontrole kotle musí přiložit kopii dokladu o oprávnění provádět kontroly vašeho typu kotle.
JD Jaroslav Dítě @jaroslav.dite... a co řeknete na to, že v případě kotle na plyn jde o "vyhrazené plynové zařízení" definována vyhláškou č. 21/1979 Sb.
Nevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení
Přihlášení
nebo se přihlaste emailem
Nemáte účet?
Vypadá to, že nejste přihlášen
Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.
Technická podpora
Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.