Výkon čerpadla u podlahového topení

Rubriky:

Reklama
JH Jakub Hodan @jakub.hodan před 3 roky15.01.2021 14:00:00
Výkon čerpadla u podlahového topení

Zdravím, máme kotel Brotje WHBS 22, podlahove topení s 5 okruhy, poměrně krátkými. K tomu máme ještě 4 radiátory klasické a jeden okruh podlahového topení v koupelně, napojený na stejnou trubku od kotle, jako radiátory. Potýkám se s nízkým průtokem, máme asi ani ne 1l/min na rozdělovači. Kotel je ve sklepě, přízemí 5 okruhů podlahového topení, 1. patro koupelna podlahové a ony 4 radiátory. Když pustím vodu do topného žebříku v koupelně, přestane tam topit podlahovka. Takže celkově mi přijde, že má čerpadlo malý výkon, prostě si voda najde snazší cestu. Jde nějak nastavit manuálně nebo je prostě jen slabé? U kotle za 50 bych nečekal, že bude mít slabé čerpadlo, jistě to půjde nějak vyřešit. Teplotu vody mám na 40, aby to vůbec topilo. Děkuji moc za reakce.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

19 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.