Náhrada betonového překladu ocelovým profilem

Reklama
JH Jiří Horáček @jiri.horacek913 před 3 roky17.01.2021 16:42:00
Náhrada betonového překladu ocelovým profilem

Zdravím všechny stavebníky.

Nevím si rady a obracím se na Vás s prosbou, při rekonstrukci podkroví (včetně místnosti v přízemí) dojde na odstranění nosného betonového překladu, který aktuálně zasahuje nad úroveň budoucí čisté podlahy, respektive ještě před odstraněním bude nahrazen ocelovým profilem (I/ IPE / HEA / HEB / HEM, případně jiný, ale rád bych se vyvaroval svařování např. několika vedle sebe uložených I, raději bych šel cestou jednoho profilu ačkoli většího rozměru).

Ocelový profil je reálné vložit z místnosti v přízemí a to přímo pod jeho aktuální pozici, pod prkenný záklop vedle stropního trámu, následně strop opět zaklopit.

Rozměry odstraňovaného betonového překladu jsou, výška 300 mm, šířka 200 mm, celková délka 4380 mm (to je vynesená vzdálenost; přičemž odstraněno bude jen 3220 mm viz nákres) + na jedné straně uloženo 250 mm do obvodové stěny a na straně druhé uloženo 300 mm na nosné vnitřní stěně. Nosný betonový překlad nese cca polovinu valbového vikýře viz přiložené foto, který je svým cca středem nad vnitřní nosnou zdí.

Mohl by mi prosím někdo poradit, jaká je adekvátní náhrada v podobně ocelového profilu vzhledem k působícímu zatížení v podobně cihlových zdí, střešní konstrukce a krytiny?

Předem vám děkuji za pomoc, Jiří

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

5 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.