Vlhkost mezi EPS

Rubriky:

Reklama
RC Radek Chroust @radek.chroust před 3 roky23.01.2021 12:26:00
Vlhkost mezi EPS

Dobrý den. Na jaře 2019 byla postavena hrubá stavba z 25cm tlustého ytongu. V listopadu/prosinci se celoplošně lepilo 30cm eps. A přetáhlo lepidlem a perlinkou.

Poslední vlhké práce se uvnitř domu dělali na jaře 2020.

Dům prošel BD testem na výbornou.

Již od konce roku 2020 se v domě vytápí na standardní pokojovou teplotu. Pokud je venku kolem -2 až +10 °C objevují se na fasádě, resp. lepidle s perlinkou, mokré fleky. Po proříznutí je vidět kapky vody mezi jednotlivými eps.

Určitě je špatně, že stavební firma nechala mezi eps někde až 5mm, v extrému i 2cm. Ale u některých mokrých kol je mezera mezi eps třeba jen 2-3mm.

Jedná se mi o zdroj té vlhkosti. Je to ze zdiva? V domě není ale po vlhkosti jediná stopa.
Nebo ta vlhkost je ze vzduchu v té spáře? Zde mi zase nepřijde že by ve spáře třeba 3mm mezi 50cm vysokým a 30cm hlubokým EPS (3x500x300=450cm3) tedy v cca 0.5litrech uzavřeného vzduchu mělo být tolik vody, že by se vůbec nějak viditelně vysrážela.

Tak jedině že by někde byl externí zdroj vlhkosti nebo vlhkého vzduchu. Ale dům je nový, voda nikde nemizí a hydroizolace samozřejmně je provedená. Navíc eps je lepený celoplošně takže by neměl vzduch mezi eps a cihlou nijak proudit. Navíc se mokrá kola objevují všude na baráku, takže lokální zdroj vlhkosti je si vyloučen.

EPS byl nějakou dobu skladován pod plachtou a mohl přijmout vlhkost. Ovšem zase nevím zda až v takovém rozsahu?

A děje se to i když 14 dní nepršelo.

Je to bohužel velmi nepřìjemná situace a budu rád za každou radu.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

27 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.