Dodatečná izolace proti hluku

Rubriky:

Reklama
JN Jan Novak @jan.novak145 před 3 roky24.01.2021 10:26:00
Dodatečná izolace proti hluku

Nechali jsme si postavit menší rodinný dům a řešíme naprosto nedostatečnou zvukovou izolaci jak z venkovních prostor tak mezi místnostmi.
Dům je postaven z těch asi nejhorších cihel co jsou na trhu ( HELUZ FAMILY 2 IN1) Původně měl být POROTHERM s minerální vatou, ale stavba to po poradě s projektantem změnila na tyhle shit HELUZ s polystyrenovými kuličkami. ( V té době Porotherm nebyl skladem a oba tvrdili, že se jedná o naprosto stejnou cihlu , jen od jiného výrobce.) Bohužel jsem jim věřil. Následně jsem zjistil, že HELUZ udává pouze odhadnutou hodnotu Rw=41dB a Porotherm udává laboratorní 50dB.
Měřením stavební obvodové neprůzvučnosti plné stěny bez oken a bez narušení rozvody bylo změřeno odbornou certifikovanou firmou 36dB,
Realita je taková, že i se skly v oknech ( Rw=47dB Crypton/ARgon) je slyšet abnormálně hluk z aut i rozhovor lidí jdoucích po chodníku. Dům je u méně frekventované silnice , kde ale bohužel řidiči jezdí 80-130km/h i když se jedná o začátek obce. To vše hluk samozřejmě zvyšuje.
Marně sháním nějakou firmu co by dokázala vytvořit řešení na dodatečné odhlučnění. ( panely s minerální vatou ???, nějaké keramické desky???, )
problémy asi budou, že dům má již venkovní fasádu, okna by asi také více zapadly.. Měření hluku v místnosti v denní dobu bylo na hranici limitu 55dB.
V noci i přes zavřená okna se děti budí hlukem z aut. Ve srovnání se sousedy, kteří bydlí ve stejných podmínkách se u nich nic takového neprojevuje. Tam jsou z oken auta vidět ale téměř vůbec slyšet. My auto dříve slyšíme než vidíme. Nemá někdo prosím tip na odborníka co by tohle dokázal pomoci řešit?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.