Záložní zdroj pro kotelnuZdravím, potřeboval bych se poradit se zkušenějšími, je to spíš z oboru elektro. Veškeré zařízení související s kotelnou mám na samostatné větvi, kdy to mám připravené na vsazení záložního zdroje, který by v případě výpadku živil kotel (verner V140), 3 čerpadla, Adex a servo Esbe. Teď se mi naskytl do vlastnictví záložní zdroj https://www.jabloshop.cz/fsp-fortron-fp-… , kdy samozřejmě baterka co je v něm je pro kotelnu kapacitně k ničemu, nicméně napadla mě varianta koupit nějakou velkou trakční baterii a spojit s tímhle zdrojem. Je to reálná varianta? Co se týče generovaného příkonu tak by měl dostačovat, snad by měl mít i čistý sínus, ale nejsem v elektro odborník. Dle laické úvahy by to mohlo být funkční řešení, pouze při vybití akumulátoru by se dlouho nabíjel, jiné omezení nevidím. Děkuji velice za názory na věc, zálohu jsem zatím neměl v plánu řešit, jen pro tenhle zdroj nemám použití, tak mě napadlo ho využít v kotelně s investicí do velkého akumulátoru.